İşgal Güçleri Cuma Eylemlerine Yine Saldırılarla Müdahale Etti

Siyonist işgal güçleri Batı Yaka'daki ırkçı ayrım duvarına ve yahudi yerleşimciliğine karşı gerçekleştirilen sivil protesto eylemlerine yine sert bir şekilde saldırılarda bulunarak müdahale etti. Saldırılarda çok sayıda gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası kullanıldığı ifade edildi. 

Görüntülenme: 930 Tarih: 24 Nisan 2015 03:25
İşgal Güçleri Cuma Eylemlerine Yine Saldırılarla Müdahale Etti

Saldırılarda bir kişinin gerçek mermiyle, beş kişinin plastik kaplı metal mermilerle yaralandığı çok sayıda göstericinin gaz bombalarından etkilenerek nefes alma krizi yaşadığı haber verildi.

Yaralıların civardaki hastanelere ve sağlık merkezlerine tedavi için nakledildiği ancak metal kaplı plastik mermilerle yaralananlardan birinin kafasına merminin isabet etmiş olması sebebiyle durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Bu haftaki Cuma eylemlerinin ana merkezi yahudi yerleşimciliğinde bir hedef olarak seçilen Kefer Kadum mıntıkasıydı. 13 yıldan beri Kadomim adı verilen yahudi yerleşim merkezi için kuşatmaya alınan ve Filistinli köylülere ait arazilere el konulduğu bölgedeki bu uygulamaların protesto edilmesi amacıyla tamamen sivil nitelikli gösteriler düzenlendi.

İşgal güçleri Bitonya bölgesinde düzenlenen gösterilere de gaz bombalarıyla müdahale ettiler ve bu bölgedeki saldırılarda birçok kişi nefes alma krizi yaşadı. Buradaki gösteriyi organize eden Duvara ve Yahudileştirmeye Karşı Mücadele İçin Halk Komitesi organizatörü Mahmud Zevahire gösterinin köyün merkezinden başladığını ancak işgal güçlerinin göstericileri kuşatmaya aldığını, ilerlemelerini ve dışarıdan katılımları engellediğini söyledi.

fiem

Yorumlar