Mescidi Aksa'da her Cuma'da büyük bir kalabalık toplanıyor

Mescidi Aksa hatiplerinden Şeyh İsmail Nevahida dün (24 Nisan) Cuma namazında okuduğu hutbede Kudüs'ün bir İslâm şehri olduğunu vurgulayarak tüm yahudileştirme çabalarına rağmen bir İslâm şehri olarak kalacağını, kimliğinin değiştirilemeyeceğini ifade etti.  

Görüntülenme: 1474 Tarih: 25 Nisan 2015 11:25
Mescidi Aksa'da her Cuma'da büyük bir kalabalık toplanıyor

Şeyh İsmail Nevahida, Mescidi Aksa'daki Cuma hutbesinde kutsal şehrin Müslümanların onur ve şereflerinin bir sembolü olarak kalacağını, gönüllerinde onu koruma çağrısının her zaman mevcut olacağını dile getirerek; "ondan taviz verilemez çünkü o bizim inancımızın bir parçasıdır" diye konuştu.

"Kudüs ahalisi gençleriyle, kadınlarıyla, âlimleriyle hesap gününe kadar sabredecek ve buranın bekçiliğini yapacaktır" diyen Mescidi Aksa hatibi Kudüs şehrinin güven ve barış şehri sıfatına geri dönmek için er ya da geç üzerindeki işgal tozunu atacağını dile getirdi.

Şeyh Nevahida işgal rejiminin kutsal şehrin tarihi ve medeni kimliğini değiştirme çabalarına da tepki gösterirken yahudi yerleşimcilerin artık gündelik hale getirdikleri Mescidi Aksa baskınlarının ve buna karşılık işgalci güvenlik güçleri tarafından bu kutsal mabedin bekçilerinin gözaltına alınmasının provokatif amaçlı olduğuna dikkat çekti.

Mescidi Aksa hatibi birçok kişinin Filistin halkının mücadelesine desteğini çekmesi, onun üzerindeki zulmün kaldırılması için verilen çabalardan uzak kalması sebebiyle de üzüntülerini dile getirdi.

 

fiem

Yorumlar