İşgal güçleri El-Halil'de çatılara çıkarak insanlara saldırıyor

Batı Yaka'nın güneyindeki El-Halil kentinin Eski Belde semti ve çevresinde dün akşam (25 Nisan Cumartesi) Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı ifade edildi. 

Görüntülenme: 1048 Tarih: 26 Nisan 2015 01:06
İşgal güçleri El-Halil'de çatılara çıkarak insanlara saldırıyor

El-Halil kentindeki yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, çatışmalar İsniyne Mahallesi yakınlarında patlak verdi. İşgal güçlerinin Eski Belde semti çevresinde kalabalık bir şekilde konuşlanan işgal askerlerine saldıran öfkeli gençlere karşı gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandığı belirtildi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin El-Halil kenti Eski Belde semtini yoğun güvenlik önlemleri altında kapalı askeri bölge ilan ettiğini bildirdi.

İşgal ordusuna ait sitelerde, Filistinli bir gencin askeri kontrol noktasına saldırarak bir Siyonist subayı dört yerinden bıçakladığı, işgal subayının durumunun ağır olduğu, işgal askerlerinin de saldırgan gence yoğun bir şekilde ateş açtıkları ve gencin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Filistinli gencin şehit olmasının ardından El-Halil'in Eski Belde semtinde havanın gergin olduğu, Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilerin evlerini taşladığı ve bölgede bulunan gazetecilere saldırdığı, işgal güçlerinin bölgeyi giriş çıkışa kapatarak sokağa çıkma yasağı getirdiği kaydedildi.

El-Halil şehrinde İbrahim El-Halil Camii yakınlarında, işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu vücuduna birkaç mermi isabet ettiği bildirilen Es'ad Mahmud Es-Selayime isimli Filistinli genç şehit olmuştu.

fiem

Yorumlar