Katil İsrail Soykırım'dan Bahsetti!

İşgalci İsrail'de 1915 olayları ile ilgili tören düzenleyen İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, "Ermenilerin modern toplu cinayetin ilk kurbanı" olduğunu iddia etti.  

Görüntülenme: 1083 Tarih: 27 Nisan 2015 06:48
Katil İsrail Soykırım'dan Bahsetti!

Rivlin, "Biz belli bir ülkeyi suçlamaya çalışmıyor, katliamın kurbanları ve korkunç sonuçları ile kendimizi özdeşleştirmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

"Ermeni halkı modern toplu cinayetin ilk kurbanıdır" değerlendirmesinde bulunan Rivlin, 1915 yılı olaylarına ilişkin Ermeni iddialarıyla ilgili olarak ülkede ilk kez resmi tören düzenleyen cumhurbaşkanı oldu.

Törene, İsrail'deki Ermeni toplumunun temsilcileri ve dini liderleri katıldı.

Siyonist Göçmenler aracılığı ile Filistin'i işgal eden ve bugün hala Filistin halkına zulmetmeye, yüz binlerce Filistinliyi ülkesinden kovarak mülteci yapan İşgalci İsrail, kendi yaptıklarına bakmadan 1915 olayları hakkında iddialarda bulunmaya devam ediyor.

Oysaki İsrail 1948'de İşgal edilen Filistin toprakları üzerinde kuruldu.
İsrail kurulduktan sonra da Filistin halkına katliam yapmaya, zulmetmeye ve topraklarını işgal ederek, halkını sürgün etmeye başladı.

Daha dün Gazze'de Filistin halkını katleden İsrail'in, 1915 olaylarını toplu cinayet olarak nitelendirip bir dönem Avrupa'da ayrımcılık ve cinayete tabi tutulan Yahudiler ile Ermenileri özdeşleştirmek istemesi ilginç bir çelişki örneği.

/Dünya Bülteni

Yorumlar