Hamdallah Hükümeti Gazze'nin Paralarını Mı Çalıyor?

Filistin Parlamentosu İnsan Hakları Komitesi Başkanı Yahya El-Abadise, uzlaşı hükümetinin şeffaf ve nezih bir şekilde çalışamayacağına dikkat çekerek, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın emriyle atıl bırakılan Filistin Parlamentosu'nun hükümetin icraatlarını denetleme görevini yapamadığını söyledi.  

Görüntülenme: 1240 Tarih: 29 Nisan 2015 21:06
Hamdallah Hükümeti Gazze'nin Paralarını Mı Çalıyor?

Milletvekili El-Abadise, Rami El-Hamdallah'ın şeffaflıkla ilgisinin olmadığını, çünkü hukuki temeli olmayan bir hükümete başkanlık ettiğini, uzlaşı hükümetinin parlamentodan güvenoyu almadığını ve bu nedenle kendisine başbakan denilemeyeceğini ifade etti.

El-Hamdallah hükümetinin tüm açıklamalarının ve özellikle de Gazze Şeridi'yle ilgili olanların yalan olduğunun ortaya çıktığını belirten El-Abadise, uzlaşı hükümetinin bir yıldır Gazze Şeridi'ne karşı suç işlediğini ve görevini yerine getirmediğini söyledi.

Uzlaşı hükümetinin şeffaflıktan, dürüstlükten ve hukuktan bahsedemeyeceğini dile getiren El-Abadise, El-Hamdallah'ın yargılanması gerektiğini ve yerinin demir parmaklıkların arkası olduğunu ifade etti.

Hükümetin 2015 yılı bütçesini ve bütçeyle ilgili ayrıntıları yayınlamadığına dikkat çeken El-Abadise, El-Hamdallah'ın ve "Ramallah Çetesi"nin Gazze'nin paralarını çaldığını söyledi.

fiem

Yorumlar