Fransız Şirketlerden Geri Adım!

Filistin Başkanlık Divanı Kudüs İşleri Danışmanı Ahmed Er-Ruveydi, işgal altındaki Kudüs kentinin Eski Belde semtinde inşa edilmesi planlanan teleferik projesini üstlenmeyi kabul eden Fransız şirketlerinin projeden çekildiklerini açıkladı.  

Görüntülenme: 1509 Tarih: 29 Nisan 2015 12:26
Fransız Şirketlerden Geri Adım!

Er-Ruveydi, dün (29 Nisan Salı) Kudüs'te Fransa-Filistin Dostluk Derneği üyeleriyle bir araya geldi ve dernek üyelerine Mescid-i Aksa'yı gezdirdi.

Ahmed Er-Ruveydi ile Kudüs'ü ziyaret eden Fransa-Filistin Dostluk Derneği üyelerini Mescid-i Aksa'da İslami Vakıflar Dairesi temsilcileriyle İslami Vakıflar Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb'in karşıladığı ifade edildi.

Er-Ruveydi, daha önce Fransa-Filistin Dostluk Derneği ile "Kudüs Hafif Raylı Sistemi"nin inşasına katkıda bulunan Fransız şirketleri aleyhinde dava açılması için koordinasyon sağlandığını söyledi.

Uluslararası hukuka aykırı bir şekilde Siyonist şirketlerin Doğu Kudüs'te gerçekleştirdiği projelere katılanlar aleyhinde açılan bu tür davaların Avrupa'da ve Fransa'da etkisini gösterdiğini belirten Er-Ruveydi, Birleşmiş Milletler kararlarının Doğu Kudüs'ü işgal altında kabul ettiğini ve Yahudi yerleşimini yasakladığını hatırlattı.

fiem

Yorumlar