Kassam Komutanı Yaşıyor Mu?

İşgal rejimi güvenlik birimleri, işgal medyasına sızdırdığı haberde İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları Genel Komutanı, Muhammed Ed-Dayf'ın 2014 yazındaki savaş sırasında öldürmeyi başaramadıklarını, Ed-Dayf'ın hâlâ hayatta olduğunu ve El-Kassam Tugayları'yla birlikte askeri faaliyetlerini sürdürdüğünü itiraf etti.  

Görüntülenme: 1757 Tarih: 29 Nisan 2015 06:48
Kassam Komutanı Yaşıyor Mu?

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan analistler, işgal rejiminin bu tür bir haberi bugünlerde medyaya sızdırmasının amacının siyasi ve güvenlik açılarından bir takım hedefleri gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

İşgal medyası haberi bu sabah kaynak belirtmeden kullanırken, Maariv gazetesi "İsrailli üst düzey yetkililler"in gazetenin daha önce konuyla ilgili yayınladığı haberleri doğruladığını ifade ederek, işgal rejimi güvenlik birimlerinin Muhammed Ed-Dayf'ın faaliyetlerini sürdürdüğünden haberdar olduğuna işaret etti.

Gazete, El-Kassam Tugayları Genel Komutanı'nın akıbeti konusundaki belirsizliğin ortadan kalktığını, Muhammed Ed-Dayf'ın 2014 yazında Gazze Şeridi'ne açılan savaş sırasında evine düzenlenen hava saldırısında ölmediğini ve hayatta olduğunu yazdı.

Yediot Ahronot gazetesi de, savaşın sona ermesinden dokuz ay sonra Hamas'ın Genelkurmay Başkanı'nın suikast girişiminden kurtulduğunun söylenebileceğini ifade etti.

İsrail uzmanı analist Adnan Ebu Amir, Filistin Enformasyon Merkezi'ne haberleri değerlendirerek, Netanyahu'nun seçimlerden önce seçmen eğiliminin etkilenmesinden korktuğu için elindeki bilgiyi açıklamadığını, seçimlerden sonra ise bu bilgiyi kamuoyuyla paylaşmakta bir beis görmediğini söyledi.

Öte yandan İsrail radyosu muhabirinin verdiği bilgiye göre, Muhammed Dayf, İsrail’e karşı yürütülen savaşta İran’dan daha fazla yardım alabilmek amacıyla İran ile Hamas arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için uğraşıyor. 

fiem-İslami Analiz

Yorumlar