Batı Yaka'daki Yahudi Yerleşimini Geliştirmek İçin Gizli Anlaşma İmzalandı

İşgal rejimi televizyonu 7'inci kanalı, dün gece (29 Nisan Çarşamba) yayınladığı haberde, işgal rejimi Ordu Bakanı Moshe Yaalon ile Batı Yaka'da Yahudi yerleşim birimi inşası gerçekleştiren en büyük şirket arasında gizli görüşmelerin yapıldığını söyledi. 

Görüntülenme: 1043 Tarih: 30 Nisan 2015 04:07
Batı Yaka'daki Yahudi Yerleşimini Geliştirmek İçin Gizli Anlaşma İmzalandı

İşgal televizyonu, Yaalon'un geçen hafta işgal polisiyle Batı Yaka'daki Yahudi yerleşiminin ihtiyaçlarının üç yıl içerisinde giderilmesini hedefleyen gizli bir anlaşma imzaladığını bildirdi.

Anlaşmanın işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu'nun onayıyla ve "Yahudi Evi" Partisi lideri Naftali Bennett'in bilgisi dahilinde yapıldığına işaret eden kanal, önümüzdeki üç yıl içinde hükümetin Yahudi yerleşimine katkı olarak Batı Yaka ve Kudüs'teki Yahudi yerleşim birimi inşası faaliyetleri için her yıl 300 milyon ila 500 milyon şikel tahsis edeceğini ifade etti.

Haberde, anlaşmanın Amerikan Yönetimi'nin tepkisini çekmemek için gizli yapıldığı ve 1700 yeni kotunun satışa çıkarılacağı, yaklaşık 3 bin konutun da planlama aşamasında olduğu belirtildi.

Haberde ayrıca, tahsis edilecek bütçenin bir kısmının Batı Yaka'daki Yahudi yerleşkelerinin altyapısını geliştirmek için harcanacağı, 12 yeni yol açılacağı, öğrenci yurtları ve üç yeni gezi parkı inşa edileceği bildirildi.

Yorumlar