Netanyahu Hizbullah'a Savaş Mı Açacak?

İsrail eski savunma bakanlarından ”Moşe Arenz” ”Haaretz” gazetesindeki makalesinde Hizbullah’ın füze gücünün her geçen yıl daha da arttığını yazdı.  

Görüntülenme: 4702 Tarih: 30 Nisan 2015 04:03
Netanyahu Hizbullah'a Savaş Mı Açacak?

Lübnan’ın ”El Bena” Gazetesi yayımladığı makalede İsrail ordusuna ait 118. Zırhlı Tugayın işgal altındaki ”Golan” tepelerinde tatbikata başladığını yazdı. Tatbikat Lübnan Hizbullah Hareketine karşı başlatılacak yeni bir kara operasyonunun habercisi gibi görünüyor.

Siyonist ”Amus Gold” gazetesi de İsrail Savunma Bakanlığı güvenlik ve siyasi büro şefinin açıklamalarının İsrail’in Hizbullah’a karşı başlatacağı yeni bir savaşı doğrular nitelikte olduğunu iddia etti. Siyonist rejim ordusu başlatılacak yeni savaşta Hizbullah’ın günlük ortalama olarak 1000 ila 1500 adet füze fırlatma kapasitesine sahip olduğunu duyurdu. Tüm bu haberler Siyonist rejimin Hizbullah aleyhine geniş çaplı bir savaşın habercisi olduğunu gösteriyor.

İsrail eski savunma bakanlarından ”Moşe Arenz” ”Haaretz” gazetesindeki makalesinde Hizbullah’ın füze gücünün her geçen yıl daha da arttığını yazdı.

”Moşe Arenz” son yıllarda İran ve Suriye’den Lübnan Hizbullah’ına gönderilen silahlara engelleme getirilse de Hizbullah’ın füze gücünün İsrail topraklarındaki sivil yerleşim merkezleri ve askeri üsleri tehdit ettiğini söyledi. Doğruyu söylemek gerekirse İsrail’in Hizbullah’ı savaşla tehdit etmesi yanlış bir stratejidir.

Siyasi analistlere göre Netanyahu’nun yeni kabinesini kurmasının ardından yapacağı ilk faaliyet Hizbullah’a savaş açmak olarak tahmin ediliyor. Siyonist rejim siyasetlerini belirleyen akil insanlar ve ordu içeresindeki bazı generallerde Netanyahu’ya destek vermekteler.

Washington’un çok yakın zamanda başlayacak savaş hakkındaki görüşü 33 günlük savaşın kopyası olacağı yönünde. ABD’li askeri ve siyasi kanyaklar Hizbullah’ın gücünün her geçen gün arttığı yönünde.

TR.JAMNEWS

Yorumlar