Filistin Davasının Parayla İmtihanı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Avrupa'yı ve Amerika'yı Filistinlilere şantaj yapmak ve onları taviz vermeye zorlamak için Filistin davasını milli bir davadan mali bir davaya dönüştürmeye çalışmakla suçladı.  

Görüntülenme: 1063 Tarih: 01 Mayıs 2015 18:33
Filistin Davasının Parayla İmtihanı

Hamas liderlerinden Ziyad Ez-Zaza, bu açıklamayı Avrupalı bir diplomatın Avrupa Birliği'nin Gazze Şeridi'nde Ramallah hükümetine bağlı eski memurların maaşlarını ödemeye devam edemeyeceği yönündeki sözleri üzerine yaptı.

Quds Press Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Avrupalı diplomatın açıklamasına cevap veren Ez-Zaza, Avrupalıların sekiz yıldır evlerinde oturup iş yerlerine gitmeyen memurlara Filistin Yönetimi'nin maaşlarını ödediğini çok iyi bildiklerini ve buna rağmen söz konusu memurları resmi memurlar kabul ettiklerini söyledi.

Batılı ülkelerin Abbas'ı memurların iş yerlerine gitmeyerek evlerinde oturmaları kararı almaya teşvik ettiğini belirten Ez-Zaza, söz konusu ülkelerin Filistin Yönetimi'ni mali yardımlarıyla yaşayarak ilkelerinden ve Filistin halkının haklarından taviz verir hale getirdiklerini bildirdi.

Rami El-Hamdallah başkanlığındaki uzlaşı hükümeti, göreve geldiği Haziran 2014'ten bu yana Gazze Şeridi'ndeki memurların maaşlarını Heniyye hükümetinin memurları oldukları gerekçesiyle ödemeyi reddediyor.

fiem

Yorumlar