Siyonist Askerlerden Evlere Baskın!

Siyonist işgal güçleri bugün (1 Mayıs Cuma) sabahın erken saatlerinde Batı Yaka'nın kuzeyindeki Nablus vilayetinin doğusunda yer alan Beyti Furik beldesinde evlere ve Batı Yaka'nın güneyindeki Beytlahim şehrinin doğusunda yer alan Firdevs köyüne baskınlar düzenledi.  

Görüntülenme: 753 Tarih: 01 Mayıs 2015 15:36
Siyonist Askerlerden Evlere Baskın!

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre işgal devriyeleri, askerleri taşıyan araçların eşliğinde ortalık daha aydınlanmaya başlamadan epey önce başlattıkları baskınlarda birçok eve girip çirkin şekilde aramalar yaptılar.

Baskıncı işgal güçleri bölgede birçok ileri gelen kişinin evine baskın ve geniş çaplı arama gerçekleştirdikten sonra sabah saatlerinden itibaren yakındaki İtamar yahudi yerleşim merkezine doğru uzaklaştılar.

Bir başka işgalci takım da Beytlahim'in doğusundaki Firdevs köyüne baskın düzenleyerek Yakub Selame Asakire (32 yaşında) isimli bir gencin evini bastı ve kendisine işgal rejiminin istihbarat teşkilatının Goş Atsabun yahudi yerleşim merkezindeki birimine başvurması üzere talimat verdiler.

Baskın düzenleyen işgal askerlerinin burada da kadınlara ve çocuklara yönelik tehditlerde bulundukları ifade edildi.

İşgal güçlerinin dün gece de Cenin'in batısındaki Es-Sile El-Harisiyye beldesinden Malik Abdurrauf Habbas (23 yaşında) isimli bir Filistinli genci Ürdün tarafına geçmek istediği sırada Kerame gümrük kapısında gözaltına aldıkları bildirildi.

Yorumlar