Abbas Güçlerinden İslami Cihad Üyelerine Operasyon!

Batı Yaka'da Özerk Yönetim'e bağlı güvenlik organları İslâmi Cihad Hareketi'nin ileri gelenlerine ve taraftarlarına yönelik kapsamlı bir gözaltına alma hareketi başlattı. Gözaltına alınanlar arasında özgürleştirilen esirler de var. Gözaltına alınamayan bazı kişiler için de emniyete gitmeleri için çağrılar bırakıldığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 1607 Tarih: 01 Mayıs 2015 14:54
Abbas Güçlerinden  İslami Cihad Üyelerine Operasyon!

İslamî Cihad Hareketi'ne yakın Filistin El-Yevm haber sitesinin yayınladığı haberlere göre bugün (1 Mayıs Cuma) sabahın erken saatlerinden itibaren tutuklamalar Batı Yaka'nın El-Halil, Ramallah, Tulkerem ve Cenin vilayetlerinde yoğunlaştı.

Gözaltına alınanlardan birinin Ramallah'ın Kefer Ni'me beldesinden, beş yıl işgal zindanlarında kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşmuş Ahmed Ebu Adi olduğu ifade edildi. Yine özgürleştirilmiş esirlerden, Cenin'in Ci' kasabasından Murad Feşafişe de gözaltına alınanlar arasında yer alıyor. İşgal zindanlarında dört yıl kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşmuş olan Feşafişe'nin Koruyucu Güvenlik tarafından gözaltına alındığı haber verildi.

 İslâmî Cihad mensuplarına yönelik bu tutuklama hareketi bölgede yine Hamas'ın ileri gelenlerine ve Hamas yanlısı öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilen baskın ve tutuklamalara paralel bir şekilde gerçekleştirildi.

Gazze'deki direniş hareketlerinin ileri gelenleri İslâmî Cihad Hareketi'nin Gazze'deki bürosunu ziyaret ederek Abbas yönetiminin güvenlik teşkilatı tarafından tamamen siyasi amaçlı bir şekilde Hamas ve İslamî Cihad mensuplarına yönelik gerçekleştirilen baskın ve tutuklamalara tepkilerini dile getirdiler.

fiem

Yorumlar