Batı Yaka Güvenlik Birimleri Üç Gazeteciyi İfade Vermeye Çağırdı

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleri, son 24 saat içinde biri kadın üç gazeteciyi ifade vermeye çağırdı. 

Görüntülenme: 616 Tarih: 05 Mayıs 2015 18:56
Batı Yaka Güvenlik Birimleri Üç Gazeteciyi İfade Vermeye Çağırdı

Batı Yaka'nın kuzeyindeki Cenin kentinde Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleri 32 yaşındaki kadın gazeteci ve aktivist İman Silavi'yi ifade vermeye davet etti. Silavi'nin güvenlik merkezine gittiği anda Filistin mahkemelerine sevk edildiği bildirildi.

Gazeteci Silavi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kendisine "yüce makamlara sövmek", "sosyal medyada hakaret ve hedef göstermek", "izinsiz faaliyetler düzenlemek" ve benzeri suçlamalar yöneltildiğini söyledi.

Esirler konusunda çalışmalarıyla bilinen gazeteci İman Silavi, geçen yıl da sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'ta yazdıkları nedeniyle Koruyucu Güvenlik birimince ifade vermeye çağrılmıştı.

Ramallah'ta ise dün Genel İstihbarat birimi, Vatan Haber Ajansı kameramanı Muhamemd Avad'ı ifade vermeye çağırdı. Avad, istihbarat subaylarından birinin kendisini telefonla arayarak, su şirketinde memur olduğunu iddia ettiğini ve konuşmak istediğini söylediğini bildirdi.

Quds Press Haber Ajansı'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Genel İstihbarat birimi Tulkerem'de bu sabah (5 Mayıs Salı), gazeteci ve akademisyen Yezid Hıdır'ı bir hafta içinde dördüncü kez ifade vermeye çağırdı.

fiem

Yorumlar