Kadın Polisler, Mescid-i Aksa'da Nöbet Tutan Kadınları Gözaltına Alıyor

1948'de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren ve Mescid-i Aksa ile yakından ilgilenen "Kudüsümüz" Merkezi, işgal polisinin kadın polislerden oluşan yeni bir ekip kurduğunu ve söz konusu ekibin görevinin Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınları protesto eden kadınları uzaklaştırmak olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1432 Tarih: 05 Mayıs 2015 18:35
Kadın Polisler, Mescid-i Aksa'da Nöbet Tutan Kadınları Gözaltına Alıyor

"Kudüsümüz" Merkezi, bugün (5 Mayıs Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, son dönemde kadın polislerden oluşan ekibin Mescid-i Aksa'da neredeyse her gün bulunduğu, ekibin kadınları gözaltına aldığı ve onlara eziyet ettiği, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcileri korumakla görevli erkek polislerle birlikte durduğu ifade edildi.

Kadın polislerin Mescid-i Aksa'da Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı direnen kadınları barikat kurarak engellediği, Es-Silsile Kapısı'na doğru götürerek gözaltına aldığı belirtildi.

Konuyla ilgili konuşan Selva El-Gazzavi, kadın polislerin sayısının çokluğuna ve hızlı hareket etmelerine şaşırdıklarını, ellerinden kurtulmaya çalıştıklarında ise kendilerini şiddetli bir şekilde çekiştirerek iteklediklerini söyledi.

Selva El-Gazzavi ve arkadaşları saatlerce gözaltında tutulduktan sonra akşam saatlerinde serbest bırakılmış ve ertesi gün çıkarıldıkları mahkemede Mescid-i Aksa'dan üç ila dört ay uzaklaştırma cezasına çarptırılmışlardı.

fiem

Yorumlar