Havatime: "Fransa, Müzakerelerin Yeniden Başlaması İçin Tasarı Sunacak"

Filistin Kurtuluş Demokratik Cephesi Genel Sekreteri Nayif Havatime, Fransa'nın Filistin Yönetimi ve bazı Arap ülkeleriyle, Amerika'nın da onayıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne yeni bir siyasi çözüm tasarısı sunmayı görüştüğünü söyledi.  

Görüntülenme: 977 Tarih: 06 Mayıs 2015 02:51
Havatime:

Havatime, tasarının Filistin Yönetimi ve işgal rejimi arasında müzakerelerin en kısa sürede başlaması esasına dayandığını ifade etti.

Ürdün'de yayınlanan "El-Ğad" gazetesine konuşan Havatime, Fransa'nın Güvenlik Konseyi'ne sunmayı planladığı tasarının iki devletli çözüm, işgalin sona ermesi ve arazi değişimi, Kudüs'ün iki devletin başkenti olması ve mültecilerin dönüşü meselesinin bir kenara bırakılması üzerine kurulu olduğunu belirtti.

Girişimlerin işgal rejimiyle Filistin Yönetimi arasında müzakerelerin Fransa'nın tasarısı çerçevesinde yeniden başlamasını hedeflediğini kaydeden Havatime, Fransa'nın BM kararları yerine kendi tasarısının müzakerelere zemin kabul edilmesi için Arap ülkelerini ikna etmeye çalıştığını bildirdi.

Havatime, gündeme gelecek projenin bir öncekinden daha kötü olduğuna dikkat çekerek, 1967 sınırlarında bağımsız bir Filistin devleti kurulması çerçevesindeki haklardan birçok taviz içerdiğini söyledi.

fiem

Yorumlar