Netanyahu Zayıf Bir Hükümet Kuracak

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu ve "Yahudi Evi" Partisi Genel Başkanı Naftali Bennett, dün akşam (6 Mayıs Çarşamba) işgal rejiminin yeni hükümetinin teşkili konusunda anlaştı. Koalisyon hükümetinin 120 sandalyeli işgal rejimi parlamentosu Knesset'te 61 milletvekili tarafından destekleneceği ifade edildi.  

Görüntülenme: 1281 Tarih: 07 Mayıs 2015 10:57
Netanyahu Zayıf Bir Hükümet Kuracak

Anlaşma, seçimlerden birinci parti olarak çıkan Likud Partisi'nin Genel Başkanı Netanyahu'ya hükümeti kurması için verilen kanuni sürenin bitimine saatler kala gerçekleşti.

İşgal rejimi radyosu, Netanyahu'nun, daha önce anlaştığını açıkladığı üç partinin ardından Yahudi Evi Partisi ile de anlaşmaya vardığını ve hükümeti kurma çalışmalarını sonlandırdığını bildirdi.

İşgal rejiminde kurulan yeni hükümette yer alan partilerin Benyamin Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi, Ekonomi Bakanı Naftali Bennett liderliğindeki Yahudi Evi Partisi, merkez sağ eğilimli Kulanu (Hepimiz) Partisi ve dindar partiler olarak bilinen Birleşik Tora Yahudiliği ve Şas Partisi olduğu ifade edildi.

Bu arada, işgal rejiminde hükümeti kurmak için gerekli olan milletvekili desteğinin 61 olması ve Netanyahu hükümetinin gerekli çoğunluğu tam sınırda yakalaması nedeniyle yeni koalisyonun siyasi çalkantılara açık olacağı kaydedildi.

fiem

Yorumlar