Siyonistler Prawer Planını Canlandırma Peşinde!

Siyonist işgal rejiminin 1948'de işgal edilmiş topraklar arasında yer alan En-Nakab sahrasında Filistinlilere ait binlerce dönüm araziyi gasp etmek amacıyla gündeme getirdiği Prawer Yasası'nın ve planının işgal rejiminin yeni hükümeti tarafından tekrar uygulamaya geçirilmesi için girişimlerde bulunulmasına tepki gösterildi ve bu planın tamamen çökertilmesi için harekete geçilmesi istendi.  

Görüntülenme: 1279 Tarih: 08 Mayıs 2015 15:09
Siyonistler Prawer Planını Canlandırma Peşinde!

Konuyla ilgili haberlerde, işgal devletinin yeni koalisyon hükümetinde Netanyahu'nun liderliğindeki Likud Partisi ile Yahudi Evi Partisi adlı aşırı siyonist ve ırkçı parti arasında kurulan ittifaka Prawer Planı'nın yeniden hayata geçirilmesi şartının konmasına dikkat çekilerek, bu şartın Nakab bölgesinde yaşayan Filistinliler açısından büyük bir tehlike arz ettiği vurgulandı.

İşgal rejiminin yeni koalisyon yapılanmasında söz konusu yasanın şekillendirilmesinde önemli rol oynayan Benny Begin başta olmak üzere başta gelen aşırı siyonist ırkçı politikacıların isimlerinin geçmesi, yine bu nitelikteki siyasi partilerin koalisyonda Yargı ve Tarım bakanlıklarını almak için ataklarda bulunmaları, Nakab bölgesini hedef alan insanlık dışı ırkçı planın uygulanması konusundaki endişeleri daha da artırıyor.

İşgal rejiminin zamanın Planlama Bakanı Ehud Prawer'in önerisiyle İsrail parlamentosu Knesset tarafından 24 Haziran 2013'te çıkarılan ve Prawer Yasası adıyla tanınan bir ırkçı yasaya bağlanan planın amacı Nakab bölgesinde yaşayan Filistinli bedevi köylerinin arazilerinin gasp edilmesi. Plana göre bölgenin bir merkez belediyesine bağlanması oyunuyla bedevi köylerden kırk tanesinin tamamen boşaltılması, ahalisinin sürülmesi ve sekiz yüz bin dönüme varan arazilerinin gasp edilmesi hedefleniyordu. Bu köylerden 38 tanesinin işgal rejimi tarafından resmen tanınmaması gerekçe olarak kullanılıyordu.

Yasanın uygulamaya geçirilmesi aşamasında çok sayıda köye askerî baskın düzenlenerek köylülerin evleri yıkılmıştı.

İşgal rejimi şimdi yeni koalisyon hükümetinde bu planı yeniden canlandırmayı ve kalan kısmını tamamlamayı amaçlıyor. Uluslararası insan hakları kuruluşlarına yapılan çağrıda da plana karşı kampanya başlatılması ve tamamen çökertilmesi için harekete geçilmesi isteniyor.

fiem

Yorumlar