Cuma Eylemlerinde Siyonist Güçlerle Çatışma!

Siyonist işgal güçleri, Batı Yaka bölgesinde bugün (8 Mayıs) Cuma namazından sonra düzenlenen haftalık Cuma eylemlerine yine şiddete başvurarak müdahalede bulundular. İşgal güçlerinin Batı Yaka'nın farklı bölgelerinde düzenlenen tamamen sivil amaçlı üç farklı protesto yürüyüşüne müdahalede bulundukları haber verildi.  

Görüntülenme: 1029 Tarih: 08 Mayıs 2015 14:24
Cuma Eylemlerinde Siyonist Güçlerle Çatışma!

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin yerel kaynaklardan ve görgü tanıklarından aldığı bilgilere göre Filistin halkının hak mücadelesine destek veren yabancı aktivistlerin de katıldığı protesto gösterilerinden biri Ramallah'ın Belin kasabasında düzenlendi. Filistin bayraklarıyla yürüyüş yapan göstericiler yurda dönüş hakkından vazgeçilemeyeceğini ve Filistin halkının karşı karşıya olduğu krizden işgalin sorumlu olduğunu vurgulayan sloganlar attılar. Yürüyüşte yapılan açıklamalarda ve atılan sloganlarda aynı zamanda işgal rejiminin ırkçı hükümetine karşı direniş ve mücadelenin de artırılması çağrıları yapıldı.

İşgalciler buradaki gösteriye gaz bombalarıyla, gerçek ve plastik mermilerle saldırıda bulundular. Fakat buradaki saldırıda göstericilerden herhangi bir yaralanma olmadığı ifade edildi.

Ramallah'ın batı bölgesindeki Na'lin beldesinde de bir gösteri düzenlendi ve işgalciler göstericilere gaz bombalarıyla saldırıda bulundular. Buradaki saldırı bazı kişilerin yaralanmasına ve boğulma tehlikesi yaşamalarına neden oldu.

Bir başka gösteri de Batı Yaka'nın güneyindeki Beytlahim şehrinde gerçekleştirildi. Buradaki eylem işgal rejiminin ırkçı ayrım duvarına tepki niteliğindeki haftalık eylemlerin tekrarı niteliğindeydi. Irkçı ayrım duvarına doğru ilerlemek isteyen göstericilerin yolu işgal güçleri tarafından kapatıldı. Burada ilerlemek isteyen göstericilere işgalci askerler coplarla ve silahların dipçikleriyle saldırıda bulunarak bazı kişilerin yaralanmasına neden oldular.

Yorumlar