Umman'dan Gazze'ye Konut Yardımı

Umman'ın Gazze Şeridi'nde evleri savaş sırasında yıkılan aileler için gönderdiği prefabrike evlerin ilk partisinin Ürdün üzerinden Eriha kentine ulaştığı ve Ramallah'taki Sivil İşler Bakanlığı ve İsrail'le Koordinasyon ve İrtibat Dairesi işbirliğiyle Filistinli bir şirket tarafından Kerem Ebu Salim Kapısı'ndan Gazze Şeridi'ne taşındığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1234 Tarih: 12 Mayıs 2015 16:59
Umman'dan Gazze'ye Konut Yardımı

Koordinasyon ve İrtibat Dairesi Başkanı Faris Atile, bugün (12 Mayıs Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistinli şirket tarafından Eriha'da 100 prefabrike konutun kurulumunun yapıldığını ve daha sonra ikinci partinin hazırlıklarına başlanacağını, bu şekilde Umman'ın gönderdiği 1000 prefabrike konutun Gazze Şeridi'ne ulaştırılacağını söyledi.

Prefabrike konutların her birinin 40 metrekareden oluştuğunu ve küçük bir ailenin barınmasına yeteceğini belirten Atile, prefabrike konutların uluslararası standartlarda olduğunu ifade etti.

Atile, gönderilen prefabrike konutların ileriki dönemde Gazze Şeridi'ne daha hızlı nakledilmeleri için kurulum işleminin Eriha'da değil Gazze Şeridi'nde yapılmasının planlandığını söyledi.

fiem

Yorumlar