İşgal Askerlerinden Mescid-i Aksa'ya Baskın!

Siyonist işgal ordusu askerlerinden 53 askerin bu sabah (12 Mayıs Salı) işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği bildirildi.  

Görüntülenme: 1314 Tarih: 12 Mayıs 2015 10:53
İşgal Askerlerinden Mescid-i Aksa'ya Baskın!

Görgü tanıkları, 53 işgal askeriyle birlikte 15 Yahudi yerleşimcinin de işgal polisi himayesinde Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiğini ve sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa'da nöbet tutan cemaatin yüksek sesle tekbir getirerek baskına tepki gösterdiğini söyledi.

Bu arada, işgal polisinin Kudüs'ün Eski Belde semti sakinlerinden Meali Sıyam isimli kadına Kudüs'ten 15 gün uzaklaştırma cezası verdiği bildirildi. Sıyam'ın dün Kudüs'teki El-Kışla Polis Merkezi'ne ifade vermeye çağrıldığı ifade edildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölmeyi planlayan işgal yönetimi bu planlarını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ederken, Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı direnen cemaatten erkekleri ve kadınları da gözaltına alıp çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezasıyla cezalandırıyor.

fiem

Yorumlar