''Zikim Operasyonu''nun Detayları Ortaya Çıktı!

İsrail Deniz Kuvvetleri’nin, ‘Zikim operasyonu’yla ilgili yaptığı soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı.  

Görüntülenme: 1483 Tarih: 15 Mayıs 2015 21:58
''Zikim Operasyonu''nun Detayları Ortaya Çıktı!

İsrail Deniz Kuvvetleri’nin, ‘Zikim operasyonu’yla ilgili yaptığı soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Ayrıntılara göre, içeriye sızan 4 direnişçiden 2’si, yaklaşık 20 dakika boyunca fark edilmeksizin İsrail sınırlarının içinde ilerlemeyi başardı. O kadar ki, sınıra yakın olan yerleşim birimlerinden birine ya da İsrail Deniz Kuvvetleri’nin karargâhlarına ulaşabilecek durumdaydılar.

Hatırlanacağı üzere, son Gazze Savaşı’nda Kassam Tugayları’na mensup mücahidler, denizin altından ilerleyerek İsrail’in Zikim üssüne sızmış ve burada İsrail savaş uçaklarının saldırıları sonucu şehid olmuşlardı. Bu operasyonun, İsrail’in bu zamana kadar yaşadığı ‘en zafiyet dolu, ürkütücü saldırı’ olduğu belirtilmişti.  

İsrail Deniz Kuvvetleri’nin soruşturmasında ortaya çıkan ayrıntılara göre; Siyonist rejim gözetleme noktası, iki direnişçi ilerledikten 20 dakika sonra diğer iki direnişçi de harekete geçtiğinde içeriye deniz yoluyla 4 kişinin sızdığını fark etti.

Ancak bu kez gözetleme noktası İsrail ordusuna bilgileri aktarmaya çalışırken bir karışıklık oldu.

Walla sitesinde yer alan haberde “Dalgıçların elektronik cihazlar üzerinden tespit edilmesi gerekiyordu. Ancak iki dalgıç neredeyse yerleşim birimlerinden ya da karargâhlardan birine girmek üzereyken tespit edilebildiler” ifadelerine yer verildi.

Habere göre, 8 Temmuz 2014 günü saat 18.51’de gözetleme kulesinde, denizden Zikim kıyısına çıkan iki dalgıç tespit edildi. 1400 metrelik mesafeye kadar dalgıçlık yapmalarını sağlayacak gelişmiş özelliklere sahip özel malzemeler kullanan dalgıçlar Gazze sahilinden yola çıkmışlardı.

Zikim sahiline sızan Hamas’a mensup dalgıçlar deniz sınırını aştıktan sonra İsrail Deniz Kuvvetleri'ne görünmeden geçmeyi başardılar.

Aslında başlangıçta gözetleme noktası iki kişiyi tespit etmişti. Kameradaki görüntülere göre direnişçilerden 2’si denizden çıkıyorlar ve yakındaki ağaçlıkların arkasına gizleniyorlardı. Birkaç dakika geçtikten sonra da orduya ait devriyeleri geçerek sınırı aşıyorlardı.

Haberin devamında bölgeye yapılan çağrı üzerine gelen tankın direnişçilerin üzerine ateş açtığı, bunun üzerine direnişçilerin de tanka ateş açarak karşılık verdiği ifade edildi. Habere göre, karşılıklı çatışma devam ederken bir anda direnişçilerden biri tanka doğru yaklaştı ve tankın altına patlayıcı cihaz yerleştirdi. Orada bulunan askerlerin, tank komutanına patlamasını önlemek için tankı olduğu yerden hızlıca hareket ettirmesi için bağırmaları üzerine tank hareket etti ve hemen ardından patlama sesi duyuldu.

Patlamanın ardından direnişçilerin bulunduğu bölgeye tank tarafından ateş açılmasına rağmen direnişçiler Gazze’ye geri dönmek için denize doğru kaçmayı başardılar. Ancak çok kısa bir süre içerisinde orada bulunan askeri bir uçak direnişçilerin oldukları bölgeye doğru ilerledi ve üzerlerine ateş açıp hepsini şehit etti. 

 

 

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar