Diyanet İşleri Başkanından Mescid-i Aksa'ya Ziyaret

Mescid-i Aksa’yı ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Tevhidin en büyük merkezi olan bu mekanın yad ellerde esir olması her Müslümanın kalbinde bir yaradır" dedi.  

Görüntülenme: 1486 Tarih: 15 Mayıs 2015 01:16
Diyanet İşleri Başkanından Mescid-i Aksa'ya Ziyaret

Mescid-i Aksa’yı ziyaret eden Diyanet Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Filistin Din İşleri ve Evkaf Bakanı Şeyh Yusuf Edais’in resmi daveti ve Miraç Kandili dolayısıyla geldiği Kudüs'te, Mescid-i Aksa'yı ziyaret etti.

Aksa’nın avlusunda AA muhabirine konuşan Görmez, ilk defa Kudüs’e gelme imkanı bulduğunu ifade ederek, “Tevhidin en büyük merkezi olan bu mekanın yad ellerde esir olması her Müslümanın kalbinde bir yaradır. O yaradan dolayı bugüne kadar gelme imkanımız olmadı” diye konuştu.

Pro.Dr. Görmez, her Müminin kalbinde Mescid-i Aksa’nın özel bir yeri olduğunu ifade ederek, “Biz Türkiyeli müslümanlar İstanbul'da namaz kıldığımız zaman iki kıbleyi de birleştiriyoruz. Onun için Mescid-i Aksa’nın bizim kalbimizde çok daha farklı bir yeri vardır” dedi.

Osmanlı'nın Filistin’den çekilmesinden bu yana Mescid-i Aksa’nın işgal altında olduğunun hatırlatılması üzerine Görmez, şöyle konuştu:

“Müslümanlar kendi gönül dünyalarında miraca çıkmadan, bu özgürlükleri bütün yönleriyle gerçekleştirmeleri mümkün olmaz. Önce gönüllerimizi özgürleştirelim. Önce akıllarımızı, düşüncelerimizi özgürleştirelim. Ondan sonra diğer bütün özgürlükler kendiliğinden gelir.”

Müslümanların muhabbet ve merhameti birbirinden esirgedikçe, kendi gönül dünyalarını özgürleştiremeyeceklerini belirten Görmez, şunları kaydetti:

“Öfke, kin, nefret gibi kötü duygular Müslümanları esir aldıkça, Müslümanlar birbirlerine düşman oldukça, muhabbet ve merhameti birbirinden esirgedikçe, kendi gönül dünyalarını özgürleştiremezler. Kendi gönül dünyalarını özgürleştiremeyenler, kendi coğrafyalarını özgürleştiremezler. Rabbim her iki özgürlüğü de nasip etsin.”

İSLAMİ ANALİZ

 

Yorumlar