Londra'da Dev 'Nekbe Günü' Gösterisi!

İngiltere'deki Filistin Kulübü tarafından, siyonist işgal devletinin kuruluşu sebebiyle Filistinliler tarafından "Büyük Felaket" olarak adlandırılan hadisenin yıl dönümü münasebetiyle bugün akşam ülkenin başkenti Londra'da bir büyük gösteri düzenleneceği duyuruldu. 

Görüntülenme: 811 Tarih: 16 Mayıs 2015 13:55
Londra'da Dev 'Nekbe Günü' Gösterisi!

Filistin Kulübü yaptığı açıklamada, bu ülkedeki Filistinlilere, Arap topluluklara, Müslüman azınlığa ve Filistin halkının haklarına saygı gösteren herkese çağrı yönelterek siyonist işgal rejiminin Londra'daki büyükelçiliğinin önünde düzenlenecek gösteriye katılmaları istendi.

İngiltere'deki Filistin Kulübü'nün Başkanı Ziyad El-Alul Quds Press isimli haber ajansına yaptığı açıklamada, Filistin Kulübü'nün İngiltere'deki Lordlar Meclisi'ne Filistinlilerin yurda dönüş haklarını teyit eden ve bu haklarından vazgeçmeyeceklerini dile getiren, İngiltere hükümetinden de Filistin halkının bu hakkını onaylamasını isteyen bir mektup sunduğunu söyledi.

El-Alul yaptığı açıklamada, Büyük Felaket'in 67. yıl dönümü münasebetiyle yarın düzenlenecek gösteride de Filistin halkının yurda dönüş hakkının vurgulanacağını ifade etti. El-Alul bunun İngiltere'de dile getirilmesinin ayrıca bir önem taşıdığını çünkü Filistinlilerin topraklarının siyonistler tarafından işgal edilmesinde İngiltere'nin birinci derecede rol oynadığını, dolayısıyla Filistin halkına karşı işlediği hatadan dönmesi için bu halkın yurda dönüş hakkının verilmesinde sorumluluk yüklenmesi gerektiğini vurguladı.

fiem

Yorumlar