Mısır Mahkemesinden Hukuksuz Karar

Hâlâ zindanda olan bazı Hamas liderlerini yargılayan ve idam kararı veren Mısır mahkemesinin kararına tepki gösteren İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’a bağlı Esirler Yüksek Heyeti, Kahire’nin esir komutan Selame hakkında verdiği kararla işgalciye bedava hizmet etmiş olduğunu belirtti.  

Görüntülenme: 1295 Tarih: 17 Mayıs 2015 22:00
Mısır Mahkemesinden Hukuksuz Karar

Mahkemenin verdiği kararın ardından bir açıklama yapan heyet, bu kararın aslında Filistin halkının işgale karşı sürdürdüğü direniş ve mücadeleyi mahkum ettiğini belirterek, kararın mantık ve aklıselime aykırı olduğunu, temelde ise sadece işgalciye hizmet ettiğini ifade etti.

Karara tepki gösteren Filistin Halk Cephesi Siyasi Birimi Üyesi Rabah Muhenna ise Filistin insanının hiçbir zaman Mısır'ın içişlerine karışmadığını belirterek, Mısır’dan Filistinlileri suçlamadan iyi düşünmesini istedi.
 
19 yıldır işgal zindanlarında kesintisiz bulunan oğlu Hasan Selame için verilen karara tepki gösteren esir komutanın annesi, esir oğlunu suçlayan mahkemenin kararını garipsediklerini söyledi.

“Mısır mahkemesi hüküm veriyor ama Rabbimiz aksini biliyor”, diyen anne, oğlunun büyük komutan Yahya Ayyaş’ın intikamını almak için yaptığı eylemin aslında Filistinliler kadar Mısır için de şeref olduğunu ifade etti.

Karara tepki gösteren Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri de bugün (16 Mayıs Cumartesi) yaptığı açıklamada, Mısır mahkemesinin Hamas mensubu bazı şahıslar hakkında verdiği kararın gerçekten üzüntü verici olduğunu söyledi.

Davanın politik olduğunu, mahkeme kararının Mısır yargısının siciline kötü bir not düştüğünü belirten Ebu Zuhri, mahkemenin şehitlere ve esirlere bile ceza verdiğini hatırlattı.

Mısır'ın bugün idam kararı verdiği Filistinliler arasında Hasan Selame gibi hâlâ zindanda bulunan esirler olduğu gibi, şu anda hayatta olmayan şehitler de var.

fiem

Yorumlar