Fetih Lideri Mısır Mahkemesinin Kararını Eleştirdi!

Fetih Hareketi liderlerinden Yahya Rabah, Mısır mahkemesinin bazı Filistinliler hakkında verdiği idam kararlarının dikkatlice yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, kararların yanlış bilgilere dayandığını söyledi.  

Görüntülenme: 1155 Tarih: 17 Mayıs 2015 05:56
Fetih Lideri Mısır Mahkemesinin Kararını Eleştirdi!

Yahya Rabah, "Arabi 21" gazetesine yaptığı açıklamada, kararı bizzat Mısır yargısında iptal ettirme fırsatı olduğunu ileri sürerek, "Çünkü ortada yanlış bilgiler var" dedi.

Hamas Hareketi hakkında da daha önce "terör örgütü" olduğu kararı verildiğini ve daha sonra uydurma ve saçma delillere dayandığı için karardan vazgeçildiğini hatırlatan Rabah, dün verilen kararların nihai olmadığını belirterek, yargı yoluyla kararların temyiz edilebileceğini söyledi.

Mahkemeyi yakından takip ettiğini kaydeden Rabah, suçlananların bazılarının isimlerinin doğru olmayabileceğini ifade etti.

Bu kadar çok idam kararı verilmesinden duyduğu dehşeti dile getiren Rabah, geçmişte de Filistinlilerin kendileriyle alakalı olmayan davalarda suçlandıklarını ve bazı kişilerin Filistinliler hakkında kasıtlı olarak asılsız raporlar hazırladıklarını söyledi.

Mısır mahkemesi, işgal ordusunun geçen yaz Gazze Şeridi'ne açtığı savaşta şehit olan İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanı Raid El-Attar'a ve 19 yıldır işgal zindanlarında tutulan müebbet hapis mahkumu esir Hasan Selame'ye idam cezası verdi.

İdam cezasına çarptırılanlar arasında 9 Nisan 2011'de şehit düşen Teysir Ebu Senime ile 27 Aralık 2008'de şehit düşen Hüsam Es-Sani'nin de olması Mısır yargısının ve kararların ciddiyeti konusunda soru işaretlerine yol açtı.

fiem

Yorumlar