Filistinli Aktivistlerden Mısır'ın Kararına Tepki

Mısır mahkemesinin ülkenin demokratik yollarla seçilen ve askeri darbeyle devrilen ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile birlikte Mısırlı birçok lidere, Filistinli esirlere ve şehitlere verdiği idam cezaları Filistinliler arasında tepkiyle karşılandı.  

Görüntülenme: 1136 Tarih: 17 Mayıs 2015 16:48
Filistinli Aktivistlerden Mısır'ın Kararına Tepki

Filistinli kadın yazar Lema Hatır, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında konuyla ilgili yaptığı yorumda, "Mısır'daki tağutlardan her türlü azgınlığı bekliyorduk fakat İsrail tarafından öldürülen şehitlere idam cezası vermelerini beklemiyorduk" dedi.

Yazar Sırrı Semur ise Filistinli bazı sitelerin Mısır mahkemesinin Filistinli şehitler ve esirler hakkında verdiği kararları "Mursi ve İhvan liderlerine idam" ve benzeri başlıklarla vermesini eleştirdi.

Ramallah'tan Nasır Zahir, kararların en başından geçersiz olduğuna dikkat çekerek, Mısırlı yargıçların gayri meşru başkan tarafından atandıkları için adil davranamayacaklarını ve Şehit Raid El-Attar ve benzeri şehitlere ve esirlere idam cezası veren yargıçların kendilerinin yargılanmaları gerektiğini söyledi.

Hamis Yasir ise işgal rejiminin Mısır mahkemesinin kararlarına sevinmesine dikkat çekerek, "İşgal rejimi medyasının sevinci onların kararlara ne kadar sevindiğini ve bundan ne kadar memnun olduğunu gösteriyor. Halkın özgürce seçtiği cumhurbaşkanının idamı Filistin topraklarının işgalinin devamı anlamına geliyor" dedi.

"Ahrar" Esir Araştırmaları Merkezi ve "Eninu'l-Kayd" Şebekesi gibi esirler ve insan haklarıyla ilgili kurumlar da yayınladıkları bildirilerde Mısır mahkemesinin verdiği kararların hukuki değil siyasi olduğuna dikkat çekti.

fiem

Yorumlar