Diyanet İşleri Başkanı Gazze'de

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, beraberindeki heyetle birlikte bu sabah (17 Mayıs Pazar) Gazze Şeridi'ne giriş yaptı. Görmez'in Gazze ziyaretinin iki gün süreceği bildirildi.  

Görüntülenme: 1281 Tarih: 17 Mayıs 2015 10:42
Diyanet İşleri Başkanı Gazze'de

Gazze'deki Kapılar Heyeti Müdürü Mahir Ebu Subha, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez başkanlığında 22 kişiden oluşan Türk heyetinin bu sabah Beyt Hanun "Erez" Kapısı'ndan geçerek Gazze Şeridi'ne girdiğini söyledi.

Gazze'deki Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı da yayınladığı bildiride, Görmez ve beraberindekilerin Gazze Şeridi'nde savaşın yol açtığı yıkımı yerinde inceleyeceğini belirtti.

Bildiride, Görmez başkanlığındaki heyetin Gazze Şeridi'nde son savaş sırasında saldırıya uğrayan camileri ve mahalleleri ziyaret edeceği bildirildi.

Bildiride ayrıca, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Gazze'de İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye ile bir araya geleceği, Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren Türk yardım kurumlarının insani yardım projelerini yakından inceleyerek bilgi alacağı ifade edildi.

fiem

Yorumlar