FHKC'den Mısır Mahkemesinin Kararına Tepki!

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Siyasi Birimi üyesi Rabah Mühenna, Mısır mahkemesinin Filistinli esirler ve şehitler hakkında idam cezası vermesinin "utanç verici" olduğunu belirterek, Mısır hükümetinden yapılan yanlışın düzeltilmesini istedi.  

Görüntülenme: 892 Tarih: 17 Mayıs 2015 03:54
FHKC'den Mısır Mahkemesinin Kararına Tepki!

Rabah Mühenna, bugün (17 Mayıs Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, ilkesel olarak Mısır'ın içişlerine ve Mısır yargısının kararlarına karışmadıklarını ifade ederek, mahkemenin geçen yıl işgal güçlerince şehit edilen Filistinli Raid El-Attar hakkında idam cezası vermesinin işgal güçlerinin cinayetine gerekçe sunmak anlamına geldiğini ve yaklaşık 20 yıldır işgal zindanlarında bulunan esir Hasan Selame'nin Mısır mahkemesince idama mahkum edilmesinin de "garip" olduğunu söyledi.

Filistin ve Mısır halklarının tek halk olduğuna dikkat çeken Mühenna, tarihi kardeşlik ilişkileri temelinde tüm engellerin ortadan kaldırılması için Mısır yönetimiyle ciddi bir diyaloğun gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Mısır mahkemesi dün "casusluk" ve "cezaevi baskını" davalarında 126 kişi hakkında verilen idam kararlarını Mısır Müftüsü'ne havale etti. Hakkında idam kararı verilenler arasında askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Müslüman Kardeşler Cemaati Genel Mürşidi Muhammed Bedii, yardımcısı Hayrat Eş-Şatır ve onlarca cemaat lideri bulunuyor.

Dosyaları Mısır Müftüsü'ne gönderilenler arasında ayrıca geçen yıl işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı savaşta şehit olan İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanı Raid El-Attar ile Mısır devriminden üç yıl önce 2008 yılında şehit olan Hüsam Es-Sani', şehit Teysir Ebu Senime ve esir Hasan Selame de yer alıyor.

fiem

Yorumlar