El-Eş'al'den Mısır Rejimine Çağrı!

Uluslararası İlişkiler uzmanı hukukçu ve eski Mısırlı diplomat Profesör Abdullah El-Eş’al Mısır yargısının Filistinlilere yönelik tutumunu sert bir dille eleştirerek, bazılarının şehit ve bazılarının da esir olduğu kişiler hakkında verilen kararların skandal olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1052 Tarih: 18 Mayıs 2015 22:09
El-Eş'al'den Mısır Rejimine Çağrı!

Mısır yönetiminden Hamas hareketiyle en üst düzeyde diyalog kurmasını isteyen El-Eş'al “Mısır yargısının şehit olmuş veya halen zindanda olan bazı Filistinli şahsiyetler hakkında verdiği kararlar kelimenin tam anlamıyla skandaldır. Bu kararlar herkesten önce Mısır devletiyle Mısır yargısının prestijini sarsmıştır” dedi.

Mısır ile Hamas arasında en üst düzeyde diyaloğun kurulmasını istediğini belirten El-Eş'al sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün samimi duygularla ve Filistin direnişinin Mısır devletiyle Mısır ordusunun sağlam kalesi olduğu temelinden hareketle böyle bir sürecin başlatılması gerekir.”

Mısır mahkemesinin şehit olan veya halen Siyonist işgal zindanlarında bulunan bazı Hamas liderleri hakkında idam kararı vermesi büyük tepkilere neden oldu.

fiem

Yorumlar