Gazze'de İmar Faaliyetleri Henüz Başlamadı!

Kuşatmaya Karşı Halk Direniş Komitesi Başkanı milletvekili Cemal El-Hudari, Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye açtığı savaşın ardından meydana gelen yıkımın imarının hâlâ başlamadığını söyledi.  

Görüntülenme: 1340 Tarih: 18 Mayıs 2015 00:23
Gazze'de İmar Faaliyetleri Henüz Başlamadı!

El-Hudari bugün (18 Mayıs Pazartesi) konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “işgal rejiminin dayattığı son savaşta aralarında apartmanların ve komple mahallelerin de olduğu Gazze’de yerle bir olan 60 bin evin yeniden inşaatına henüz başlanmadı” dedi.

Siyonist işgal rejiminin Kerem Ebu Salim Kapısı'ndan inşaat malzemesi girişine izin verdiği propagandası yaptığını, hakikatte ise durumun böyle olmadığını ve meselenin ancak bazı evleri onarmaktan ibaret olduğunu ifade eden El-Hudari, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ateşkesin ardından işgal rejiminin girişine izin verdiği inşaat malzemesi ihtiyacın %10’unu bile karşılamıyor. Kuşatmayı sürdüren ve kapıları kapatan işgal rejimi günde 3 bin ton olarak takdir edilen inşaat malzemesinin girişini engelliyor.”

El-Hudari açıklamasında ayrıca, savaşta evsiz kalan on binlerce kişinin halen sığınma evlerinde ve evlerin enkazı arasında yaşadıklarını hatırlatarak, bu durumun tehlike saçtığına dikkat çekti.

Gazze'nin imarı için söz veren ülkelerin sözlerini yerine getirmelerini isteyen El-Hudari, Gazze halkının bu yardımları dört gözle beklediğini söyledi.

fiem

Yorumlar