Şehid İmad Mugniye'nin Kızı Babası Hakkında Konuştu

Şehid İmad Muğniye’nin kızı babasını anlattı. Babasını eskisinden çok daha fazla yanında hissettiğini söyleyen Fatıma İmad Muğniye, onun değerlerini yaşatmayı kendine bir vazife bildiğini ifade etti.  

Görüntülenme: 1985 Tarih: 21 Mayıs 2015 01:03
Şehid İmad Mugniye'nin Kızı Babası Hakkında Konuştu

Şehid İmad Muğniye’nin kızı babasını anlattı. Babasını eskisinden çok daha fazla yanında hissettiğini söyleyen Fatıma İmad Muğniye, onun değerlerini yaşatmayı kendine bir vazife bildiğini ifade etti.

“Lebanon 24” sitesinde yayımlanan röportaja “Benim açımdan babam bir kahramandı” diyerek başlayan Fatıma Muğniye, İmad Muğniye’nin düşüncesini ve kimliğini herkese tanıtmak adına bir kurum oluşturmaya niyetlendiklerini ve önümüzdeki haftalarda İmad Muğniye’yi fotoğraflarla ve kendi ifadeleriyle anlatan bir kitabın çıkacağını söyledi.  

Röportajda; Allah-u Teâla’nın hayatının her anında yanında olduğuna inanan Fatıma’nın, 3 çocuğunu bu bilinçle büyüttüğüne dikkat çekildi.

“Evet, zor şartlar altında yaşadık. 10 yaşıma gelene kadar sürekli olarak taşındık. Sabit bir yerde yaşasak bile toplum içine karışmamamız gerekti. Ancak tüm bunlara rağmen babamın bizi ziyarete geldiği zamanlar hayatımızı aydınlatmaya, bize tüm bu zorlukları unutturmaya yetiyordu. Bize onun için ne kadar önemli olduğumuzu hissettiriyordu” diyen Fatıma, gülerek anılarını anlatmaya devam etti: “Her adımımız bir maceraya dönüşüyordu. Bir lokantaya gitmek istesek hiç kimseye tanınmayacak şekilde gitmemiz gerekiyordu mesela…”

Yaşadıklarının ona hayatın kısa ve geçici olduğunu öğrettiğini söyleyen Fatıma, babasını her zamankinden çok daha fazla yanında hissettiğini söyledi ve ekledi: “Onun inandığı değerleri herkese aktarmayı kendime bir vazife biliyorum.”

Her şeyin Allah’ın iradesiyle olup bittiğine kesinkes inanan ve büyük bir teslimiyet örneği sergileyen Fatıma Muğniye, kardeşi Cihad Muğniye’nin Kuneytra’da İsrail saldırısı sonucu şehid olduğunu; ancak buna rağmen yaşamaya devam ettiklerini söyledi: “Çünkü yaşadığımız her tecrübe ahirete bir ön hazırlık niteliğindedir.”

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’la görüştüğünü ifade eden Fatıma, “Ben onu tanıdığım için çok şanslıyım. O benim için baba gibidir. Önümde örnek aldığım iki büyük örnek var” diyerek sözlerini sürdürdü.

2012 yılında İran İslam Devrimi lideri Seyyid Ali Hamaney’in huzurunda binlerce kişinin önünde, babası İmad Muğniye hakkında konuşmak üzere Tahran’a davet edildiğini söyleyen Fatıma Muğniye, “Başlangıçta konuşmakta çok zorlandım. Ancak konuşmaya başlayınca her şeyi unuttum ve babamın savunduğu ve uğruna canını feda ettiği değerlerden başka hiçbir şeyi düşünmedim” dedi. 

 
İSLAMİ ANALİZ

 

Yorumlar