Hıdır Adnan'ın Babasından Örnek Tavır

“Palestine Today” sitesi Filistinli esirler için açlık grevine başlayan İslamî Cihad Hareketi’nin önde gelen liderlerinden Şeyh Hıdır Adnan’ın annesi ve babasıyla görüştü.  

Görüntülenme: 1779 Tarih: 21 Mayıs 2015 09:00
Hıdır Adnan'ın Babasından Örnek Tavır

Palestine Today” sitesi Filistinli esirler için açlık grevine başlayan İslamî Cihad Hareketi’nin önde gelen liderlerinden Şeyh Hıdır Adnan’ın annesi ve babasıyla görüştü.

Büyük sıkıntılara maruz kalan annesi Ummu Muhammed, görüşmenin başında oğlunun durumu dolayısıyla sağlık sorunları yaşadığını, bu yüzden konuşabilecek durumda olmadığını ifade ederek eşini çağırdı. 

70’li yaşlarda olan Ebu Muhammed, eşi Ummu Muhammed’in anılarını anlatmaya başladı. Ummu Muhammed’in Ağustos 1940’ta şu anda işgal edilmiş olan Bisan’da doğduğunu söyleyen Ebu Muhammed, 9 yaşındayken Bisan’dan göç etmeye mecbur kaldıklarını belirtti.

Bisan şehri Filistin’in en eski tarihi şehirlerinden… Filistin’in kuzeyinde, Kudüs’ün doğusuna 83 km. uzaklıkta kalıyor. Ebu Muhammed, eşinin ailesinin 1948 yılında Cenin şehrine göç ettiklerini ifade etti.

Ummu Muhammed’in işgale karşı en başından beri direnen mücahit bir aileden geldiğini belirten Ebu Muhammed, eşinin anılarını çocuklarına, torunlarına, kendisine anlattığını söyledi.

Şeyh Hıdır Adnan’ın babası direnişin sağladığı birlikteliğin Filistinlilerin acılarının dinmesi ve Filistin’in özgürlüğü için bir umut olduğunu söyleyerek; direniş grupları arasındaki vahdeti daha da güçlendirme, Filistin’i önceleme ve direniş şuuruna sahip çıkma çağrısında bulundu.

Hıdır Adnan’ın babası, oğlunun tutuklanmasını Allah’tan gelen bir imtihan olarak nitelendiriyor ve “Bu da cihadın bir parçası” diyor.

Şeyh Hıdır Adnan tutukluluk durumunu protesto etmek için girdiği açlık grevinin 16. gününde… Filistinli Esirler Derneği Başkanı Faris Kadura sağlık durumunun iyi olmadığını ifade ediyor.

Babası ise oğlunun en yakın zamanda bir zafer kazanacağından bir an olsun şüphe duymuyor. Ebu Muhammed “Oğlum iki güzellikten birini kazanacak: Ya zafer ya da şehadet…” diyor.

Filistin yönetiminin, Arap ülkelerinin ve diğer ülkelerin olan biten karşısında sessiz kaldıklarını, Kızılay’ın da yardım talep etmelerine rağmen yanıt vermediğini söyleyen Ebu Muhammed Filistin basınını ve Filistin’deki herkesi Hıdır Adnan’ın davasını tüm esirlerin davası olarak kabul edip sahip çıkmaya çağırıyor.

Şeyh Hıdır Adnan 2011 yılında tutuklandığında da greve girmiş, grevi 65 gün sürdürerek en uzun süreli grev gerçekleştirmişti. 

 

 

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar