Dünya Bankası'ndan Önemli Gazze Uyarısı!

Bugün (22 Mayıs Cuma) yayınladığı bir raporda Filistinlileri, işgal rejimi yetkililerini ve Gazze'ye yardımda bulunan uluslararası organları uyaran Dünya Bankası, Gazze bölgesinde tehlikeli bir malî kriz yaşanması ihtimaline karşı uyardı. Raporda bölgedeki işsizliğin dünyadaki en yüksek düzeye çıktığına dikkat çekildi.  

Görüntülenme: 1229 Tarih: 22 Mayıs 2015 02:52
Dünya Bankası'ndan Önemli Gazze Uyarısı!

Dünya Bankası'nın söz konusu raporu Gazze'ye uluslararası yardımları organize etmekle görevlendirilen komitenin, işgal rejiminin bölgeye saldırısının birinci yıl dönümünde yapacağı durum değerlendirmesi toplantısı öncesinde bir bilgilendirme çalışması olarak hazırladığı ifade edildi.

Dünya Bankası'nın raporunda Gazze'den ihraç edilen ürünlerin üretiminin tamamen durdurulmasının 2007'den beri sürdürülen kuşatmadan başka herhangi bir sebebinin olmadığı vurgulanarak bunun doğrudan bir savaştan başka bir şey olmadığına dikkat çekildi.

Raporda ablukanın Gazze ekonomisi üzerindeki yıkıcı etkilerinin yerel ekonomide yüzde 50 oranında çöküşe neden olduğu ifade edildi.

Dünya Bankası raporunda, Filistin Özerk Yönetimi'ni, siyonist işgal rejimi yetkililerini ve uluslararası yardım organlarını, ekonomideki çöküşün tersinin gerçekleşmesini sağlayacak bir iyileştirmeye gitmek için harekete geçmeye çağırarak aksi takdirde Gazze bölgesinde tehlikeli bir ekonomik kriz yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Raporda, Batı Yaka ve Gazze'deki birleşik Filistin hükümetini Gazze'nin yeniden imarı için bir an önce harekete geçmeye çağırdı.

fiem

Yorumlar