Filistinli Gruplardan Refah Çağrısı

Gazze Şeridi'ndeki milli ve İslami güçler, yaşam koşulları her gün daha da ağırlaşan Gazze halkının çektiği sıkıntıların hafiflemesi için Rafah Kapısı'nın her iki yönde daimi olarak açılması çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 861 Tarih: 26 Mayıs 2015 02:39
Filistinli Gruplardan Refah Çağrısı

Filistinli milli ve dini gruplar, dün  Gazze kentinde düzenlenen toplantının ardından yayınladıkları ortak bildiride, Gazze Şeridi'nde yaşanan krizin trajik boyutlara ulaştığını ve özellikle hastaların, öğrencilerin, yabancı ülkelerde oturumları bulunanların ve yabancı pasaport sahiplerinin kapının açılmasını beklediklerini ifade etti.

Mısır'ın yapılan çağrılara olumlu yanıt vereceğine inandıklarını belirten milli ve İslami gruplar, Mısır yönetiminden Rafah Kapısı'nı ilan ettiği gibi tek yönde değil çıkış yapmaları gerekenlerin çıkabilmesi için her iki yönde de açmasını istedi.

Filistinli gruplar, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'a da seslenerek, Rafah Kapısı'nın açılması için Mısır nezdinde girişimde bulunması talep etti.

Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukadan ve yaşanan krizden tamamen işgal rejiminin sorumlu olduğunu ifade eden gruplar, Mısır'ın güvenlik ve istikrarına verdikleri önemi de dile getirdi.

Rafah Kapısı'nın Mısır'da mahsur kalanların Gazze Şeridi'ne dönebilmeleri için yarın ve Çarşamba günü tek yönlü olarak açılması bekleniyor.

fiem

Yorumlar