Kassam Tugayları Merkava Tankının Vuruluş Görüntülerini Yayınladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, 2001 yılında Gazze’nin Han Yunus şehrinin doğusunda vurduğu Merkava tankının görüntülerini yayınladı.  

Görüntülenme: 1636 Tarih: 30 Mayıs 2015 22:18
Kassam Tugayları Merkava Tankının Vuruluş Görüntülerini Yayınladı

07 Temmuz 2011 tarihli görüntüde işgal rejiminin en fazla güvendiği ve dünya pazarlarında reklamını yaptığı tank olan Merkava tankıyla sınırdaki Filistinli vatandaşların tarım arazilerine zarar vermek için getirilen bir buldozer yer alıyor.

Görüntüde, İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın daha önce döşediği mayının sabah saat 08:40 infilak ettiği çok aç ve net bir şekilde görülüyor.

El-Kassam Tugayları’nın şehit komutanlarından Ahmed Semhud’un yönettiği operasyonda mücahitler, El-Kassam yapımı Şuvaz mayını kullanmış, o zaman operasyonu itiraf eden işgal rejimi, askerlerinden bazılarının yaralandığını iddia etmişti.

Siyonist işgal rejiminin dünyaya pazarladığı, güvenliği ve sağlamlığıyla övündüğü Merkava 4 tankı, El-Kassam Tugayları mücahitlerinin yerel yapımı silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarla prestijini sıfıra indirdi. Şimdiye kadar bir kez saldırıya maruz kalan Merkava'nın  saldırıdan sonra ne hale geldiği bütün dünya gördü. 

İşte El-Kassam Tugayları'nın yayınladığı o video...
fiem

Yorumlar