Ruhsatsız yapıldıkları bahanesiyle İşgal Güçleri Kudüs'te İnşaat Halindeki İki Evi Yıktı

İşgal güçleri bu sabah (2 Haziran Salı) erken saatlerde, Mescid-i Aksa'nın güneyindeki Silvan beldesinde inşaat halindeki iki daireyi ruhsatsız inşa edildikleri gerekçesiyle yıktı.  

Görüntülenme: 1787 Tarih: 02 Haziran 2015 08:06
 Ruhsatsız yapıldıkları bahanesiyle    İşgal Güçleri Kudüs'te İnşaat Halindeki İki Evi Yıktı

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre işgal güçleri buldozerler eşliğinde bu sabah erken saatlerde Silvan'ın Vadi Hulve Mahallesi'ne baskın düzenledi. Ebu Halid ailesinin iki daireden oluşan evini kuşatan işgal güçlerinin aile fertlerini darp ettiği ve yetmiş yaşlarında yaşlı bir kadın dahil aile fertlerinden 4 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi Kudüs muhabirinin bildirdiğine göre, işgal özel kuvvetleri ve işgal polisi sabah 04:30 civarında Ebu Halid ve Ebu İrmiyle ailelerinin evlerine baskın düzenledi.

Bölgeyi kuşatma altına alan işgal güçlerinin aile fertlerine saldırdığı ve biber gazı sıktığı, daha sonra buldozerleri bölgeye sokarak yıkım işlemine başladığı kaydedildi.

İnşaat sahibi Nidal Ebu Halid, işgal güçlerinin aile fertlerine saldırdığını ve 22 yaşındaki Haşim Ebu Halid'in başından ve ellerinden, 22 yaşındaki Nureddin Ebu Halid'in yüzünden, 24 yaşındaki İzzeddin Ebu Halid'in gözünden yaralandığını ve 70 yaşındaki Fatma Ebu Halid'in biber gazı nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiğini söyledi.

FİEM

Yorumlar