Turner: "Gazze'ye Hayal Kırıklığı Hakim ve Halk Öfkeli"

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) Gazze Direktörlüğü görevinden istifa eden Robert Turner, Gazzelilerin onurlu hayat ve iş fırsatı sağlayan bir hükümete ihtiyaç duyduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1536 Tarih: 02 Haziran 2015 14:31
Turner:

Geçen hafta Çarşamba günü istifasını sunan Turner, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Gazze'de öfke ve hayal kırıklığı hakim. Gazzeliler, mevcut durum ve kendileriyle ilgilenen bir hükümetin bulunmaması nedeniyle kızgınlar ve hayal kırıklığı yaşıyorlar. Burada halk onurlu hayat ve iş fırsatı sağlayan bir hükümete ihtiyaç duyuyor" dedi.

Filistinli siyasileri, Gazzelilerin yaşadığı insani sorunları çözmek için gereken kararları almaya çağıran Turner, Gazze'de insani durumun zor olduğunu ancak sorunları çözmek için hâlâ vakit bulunduğuna inandığını söyledi.

UNRWA'nın programları için gerekli giderleri karşılayacak finansmanın bulunmadığını ve Gazze Şeridi'ndeki insani durumun tehlikeli boyutlara ulaşması ihtimali bulunduğunu belirten Turner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"UNRWA, şimdiye kadar Gazze'deki programları durdurma konusunda herhangi bir karar almadı. Mali sıkıntıların devamı halinde programları durdurmak yerine başka seçenekler bulunuyor. UNRWA, Gazze'deki çeşitli programlarını sürdürmek için yardım konusunda donör ülkelere güveniyor."

 "Gazzelileri, yaşadıkları zor şartlara karşı direnişlerini ve hayat sevgilerini özleyeceğim" diyen Turner, UNRWA'daki konumuyla gurur duyduğunu ve "tamamen kişisel" nedenlerle ayrılmak istediğini bildirdi.

FİEM

Yorumlar