Ürdün'de İsrail'den Gelen Hormonlu Patates Ele Geçirildi

Ürdün güvenlik birimleriyle Tarım ve Sağlık bakanlıkları dün akşam insanların tüketimine uygun olmayan hormonlu patatesler ele geçirirken, patateslerin ülkeye işgal rejiminden geldiği ifade edildi.  

Görüntülenme: 1327 Tarih: 02 Haziran 2015 06:40
Ürdün'de İsrail'den Gelen Hormonlu Patates Ele Geçirildi

Ürdün resmi haber ajansı Petra, adını açıklamadığı bir güvenlik yetkilisine dayandırdığı haberinde, işgal rejiminden gelen ve pazara gitmekte olan bir kamyon dolusu hormonlu patatesin güvenlik güçlerine gelen bir ihbar üzerine ele geçirildiğini söyledi.

Haberde, şoförün gözaltına alındığı ve araca el konulduğu, konunun ilgili birimlere havale edildiği ve soruşturma açıldığı belirtildi.

Ürdün Tarım Bakanlığı, patateslerin işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan Tubas kentinden olduğu fakat ithalatın işgal rejiminden gerçekleştirildiğini açıkladı.

Ürdün Tarım Bakanlığı sözcüsü Dr. Nimr Haddadin, bugün (2 Haziran Salı) Petra Haber Ajansı tarafından yayınlanan açıklamasında, pazarda hormonlu patates olmadığını söyledi.

Gıda maddeleri üreten bir firmanın bir süre önce Filistin'in Tubas kentinden patates ithal ettiğini fakat yanlış stoklama yüzünden patateslerin bozulduğunu ve firmanın bozuk patatesleri imha etmekten kaçındığını bildirdi.

Yorumlar