Filistin Parlamentosu: "Filistin Yönetimi Ablukanın Kökleşmesini Sağladı"

Filistin Parlamentosu, bugün (3 Haziran Çarşamba) Gazze'de yapılan oturumunda, Filistin Yönetimi'nin benimsediği mali politikalarla Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kökleşmesine yardımcı olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 940 Tarih: 03 Haziran 2015 09:18
 Filistin Parlamentosu:

Filistin Parlamentosu Gözetleme ve İnsan Hakları Komitesi Başkanı Yahya El-Abadise, komitenin Filistin Yönetimi'nin 2014 bütçesiyle ilgili raporunda, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze Şeridi'ne yönelik düşmanca ve intikam amaçlı ekonomik ve mali politikalar benimsediğini ifade etti.

Abbas'ın kuşatmanın devamı ve Gazze Şeridi'ne savaş açılması için yerel ve bölgesel düzeyde kışkırtmada bulunduğunu kaydeden El-Abadise, Filistin Yönetimi Başkanı'nın Gazze Şeridi'ni kötülediğini ve çirkin ifadelerle tanımladığını söyledi.

Filistin Parlamentosu tarafından düzenlenen ve çeşitli grupların temsilcilerinin katıldığı panelde konuşan El-Abadise, Abbas'ın Gazze Şeridi halkının yararına olacak bazı projeleri engellediğine dikkat çekti.

Abbas'ın emriyle bankaların Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren birçok hayır kurumunun hesaplarını kapattığını belirten El-Abadise, Abbas'ın aynı zamanda Mısır yönetimini sürekli olarak Gazze Şeridi aleyhine kışkırttığını, Rafah Kapısı'nın kendi idaresine teslim edilmeden açılmamasını istediğini ifade etti.

Yorumlar