İşgal Ordusu Gazze Şeridi'ne Bir Dizi Hava Saldırısı Düzenledi

İşgal ordusu bu sabah (4 Haziran Perşembe) erken saatlerde Gazze Şeridi'ne bir dizi saldırı düzenleyerek direniş güçlerine ait mevkileri hedef aldı. Saldırılarda ölen veya yaralanan olmadığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1372 Tarih: 04 Haziran 2015 05:22
İşgal Ordusu Gazze Şeridi'ne Bir Dizi Hava Saldırısı Düzenledi

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal ordusuna ait F-16 savaş uçağından İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'na ait olan ve Gazze kentinin kuzeybatısındaki El-Megusi bölgesinde bulunan boş alana en az bir füze atıldı.

İşgal uçaklarının Gazze kentindeki El-Kassam Tugayları'na ait Cerad alanına da iki füze attığı ve alanda büyük yıkım meydana gelirken ölen veya yaralanan olmadığı ifade edildi.

Üçüncü hava saldırısında ise işgal uçakları Yahudi yerleşimcilerin Gazze Şeridi'ni terk ederken boşalttığı Hıttin Yerleşkesi'ndeki direnişe ait alana en az iki füze attı.

Görgü tanıkları, işgal uçaklarının Gazze Şeridi üzerinde alçaktan uçmayı sürdürdüğünü ve yeni saldırıların olmasından endişe edildiğini söyledi.

İşgal ordusu dün akşam Askalan yakınlarına ve Sha'ar HaNegev Yerleşkeleri Konseyi'nde açık alana üç füze düştüğünü açıklamış fakat füzelerin kalıntılarına neden ulaşılamadığı hakkında herhangi bir bilgi vermemişti.

İşgal polisi konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Askalan yönüne bir ve Sha'ar HaNegev yönüne iki füze atıldığının tespit edildiğini öne sürdü.

İşgal rejimi Tarım Bakanı Uri Ariel, füze saldırısı iddialarının ardından yaptığı açıklamada, bu kez güçlü bir şekilde karşılık verilmesinin beklendiğini söyledi.

Yorumlar