İşgal Güçlerinin Cenin'e Müdahaleleri Çatışmalara Neden Oldu

Siyonist işgal güçlerinin bugün (5 Haziran Cuma) sabah saatlerinde Batı Yaka'nın kuzeyindeki Cenin şehrinde bazı yerlere müdahalede bulunmalarına karşı Filistinli gençlerin tepki göstermeleri üzerine küçük çapta bir çatışma yaşandı.  

Görüntülenme: 969 Tarih: 05 Haziran 2015 05:33
İşgal Güçlerinin Cenin'e Müdahaleleri Çatışmalara Neden Oldu

 

 

 

 

 

İşgal güçlerinin Cenin'in güneybatısında yer alan Ya'bed mıntıkasında Filistinlilerin evlerine girmeleri, evlerin içinde aramalar yapmaları ve sâkinlerini sorgulamaya kalkışmaları üzerine Filistinli gençlerin tepki gösterdikleri ifade edildi. İşgalci askerlerin hedef aldığı evler arasında Muhammed Ba'cavi ve İbrahim Türkmen adlı şahısların evlerinin de yer aldığı ve bu kişilerin çocuklarına ait kimlikleri kontrol etmeye kalkışmaları üzerine gençlerin işgalci askerlere tepki gösterdikleri haber verildi.

Siyonist işgal güçleri Batı Yaka'nın farklı bölgelerine gündelik olarak baskınlar düzenliyor. Baskınlarında evlerin içine girerek çirkin muamelelerde bulunmaları, eşyalara zarar vermeleri ve insanlık dışı muamelelerle tutuklamalar yahut sorgulamalar yapmaları tepkilere neden oluyor. Baskın ve tutuklamalarda en çok hedef alınan bölgeler arasında da Cenin yer alıyor. 

FİEM




Yorumlar