Gazze, Patlamaya Hazır Volkan Gibi Duruyor

Birleşmiş Milletler'e bağlı kurum ve kuruluşlarla uluslararası kimi kurum ve kuruluşların Gazze’deki insanlık durumuyla ilgili yayınladıkları raporlar, rakamlar ve değerlendirmeler kimseyi şoke etmiyor. Bu raporlar ve rakamlar Filistinli uzmanlarla gözlemcilere göre her şeyin yüzüne patlayacak büyük bir patlamaya sürükleyebilir.  

Görüntülenme: 1245 Tarih: 06 Haziran 2015 13:16
Gazze, Patlamaya Hazır Volkan Gibi Duruyor

Filistinli yazar ve Batı Yaka’daki Birzeit Üniversitesi Siyasi Bilimler Hocası Prof. Dr. Abdüssettar Kasım yaptığı değerlendirmede, Gazze’deki insani durumun görülmemiş bir şekilde kötüleştiğine dikkat çekerek, “İşsizlikle ilgili korkunç rakamlar var. Bunun yanında fakirlik had safhada, siyasi çözümsüzlük insanları bıktırmış durumda. İşgalci İsrail’in başlattığı savaştan geriye kalan yıkım ise yerinde duruyor. Bütün bunlara bakarak biz öfke ve umutsuzluk sonucu her an patlayabilecek zaman ayarlı bir bombadan bahsediyoruz. Birleşmiş Milletler'e bağlı kurumların verdiği rakamlar aslında birer uyarı niteliğindedir. Gazze’deki durumun daha da kötüleşip patlamaması için bütün çevrelerin buna karşı önlem alması gerekir” dedi.

Kasım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazze’deki insanlarda her gün yeni bir his uyanıyor. Artık kaybedecek bir şeylerinin olmadığına inanıyorlar. İşte bu anlayış ve düşünce Mısır sınırına veya İşgal rejimi sınırına doğru bir patlamaya zorlayabilir. Ya da grupların yöneticilerine karşı isyan başlatabilir.”

Geçen hafta Gazze’yi ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı da Gazze Şeridi için barut fıçısı ifadesini kullanmış, zor şartlar yaşayan Gazze’nin bu şekilde devam etmesine, bu fıçının patlamasına asla izin vermemek gerektiğini söylemişti.

Yorumlar