Şakir: “İsrail’in Stratejileri Boykot Dalgasını Kıramayacak”

Avrupa işlerinde uzman analist Husam Şakir, Siyonist işgal rejiminin dünyada kendisine yönelik başlayan boykot dalgasına ve yaptırımlara karşı başarısız ve aciz yeni stratejiler ortaya koyduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1254 Tarih: 06 Haziran 2015 09:38
Şakir: “İsrail’in Stratejileri Boykot Dalgasını Kıramayacak”

Brüksel’de bugün (06 Haziran Cumartesi) yaptığı açıklamada Şakir, artan yaptırım kararları ve boykot dalgası karşısında işgalcinin yeni kampanyalar başlattığını, ancak bunun işgalcinin çıkarlarına baskı kuran bu tür sivil çabalara karşı koyamayacağını ve onları kuşatamayacağını söyledi.

Açıklamanın devamında Şakir, boykotun çok boyutlu olması, tek bir merkezden yönetilmemesi ve çeşitlilik göstermesinin işgalcinin klasik yöntemlerle karşı koymasını zorlaştırdığını belirterek şunları söyledi: “Boykot dalgası yerel ve sektörel bazda sürüyor. Boykot stratejilerinin uygulanması, işgal rejimindeki üretimin askıya alınması ve yaptırımların uygulanması şehirlerde, beldelerde, sendikalarda, üniversitelerde, dernek ve vakıflarda yapılıyor. Bunlar pratikte yapılan işlerdir. Bunlar sivil toplum kuruluşlarıyla mesleklerin ve ekonomik hayatın içinden yapılıyor. İşgalcinin ana düşünceye bir darbe indirmeden bu tür çabaları kuşatması adeta imkansızdır.”

Şakir devamla, işgal rejiminin bu aşamada çabalarını boykot düşüncesini kötü gösterme ve yaptırım uygulama noktasında yoğunlaştırdığını, bununla da yalnızlaştırılmasını önlemeye çalıştığını söyledi.

Yorumlar