Mısır Sınırında Çöken Tünelde Mahsur Kalan Filistinli 7 İşçi Kurtarıldı

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Rafah kentinin güneyinde Mısır Filistin sınırındaki tünellerden birinin çökmesi sonucu mahsur kalan Filistinli yedi işçi ölümden döndü.  

Görüntülenme: 921 Tarih: 07 Haziran 2015 05:02
Mısır Sınırında Çöken Tünelde Mahsur Kalan Filistinli 7 İşçi Kurtarıldı

 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, sivil savunma ekipleri sınırdaki tünelin çökmesi sonucu kendilerinden haber alınamayan yedi işçiyi sağ olarak kurtarmayı başardı.

Mısır ile Gazze Şeridi arasında ticaret malları naklinde kullanılan bir tünelde çökme meydana geldiği ve tünelde bulunan yedi işçiye ulaşılamadığını ifade edilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin edindiği bilgiye göre, Rafah Kapısı'nın doğusunda yapılan kazı nedeniyle tünelde meydana gelen çökme sonucu işçiler tünelde mahsur kaldı.

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ne dokuz yıldır ağır bir abluka uygularken ve birçok maddenin Gazze Şeridi'ne girişine izin vermezken Gazze halkı ablukanın yükünü hafifletmek için Mısır sınırına birçok tünel kazmıştı ve temel ihtiyaç maddelerini tüneller aracılığıyla Gazze Şeridi'ne sokuyordu. Mısır darbe yönetimi tünellerin birçoğunu yıktı. Tünellerde bugüne kadar meydana gelen çeşitli kazalarda birçok Filistinli şehit oldu.

Yorumlar