Siyonist İsrail İdari Hapis Cezasını Silah Olarak Kullanıyor

Filistinli Esir Kulübü, işgal zindanlarında idari hapis cezasıyla tutulan Filistinli esirlerin sayısının 450'ye ulaştığını ve işgal yönetiminin hiçbir hukuki suçlamada bulunmadan bu esirleri cezaevinde tutmaya devam ettiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1056 Tarih: 08 Haziran 2015 12:34
Siyonist İsrail İdari Hapis Cezasını Silah Olarak Kullanıyor

Esir Kulübü, bugün (8 Haziran Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal yönetiminin Filistinli 30 esir hakkında idari hapis cezalarını yenileme kararı aldığını belirterek, verilen idari hapis cezalarının iki ay ile altı ay arasında değiştiğini ve yeniden uzatılabileceğini ifade etti.

Esirlerin çoğunun işgal zindanlarında keyfi olarak uygulanan idari hapis cezaları ile aylarca ve yıllarca tutulduklarını kaydeden Esir Kulübü, işgal yönetiminin esirler hakkında istihbarat birimlerinin hazırladığı gizli dosyaları bahane ettiğini ve esirler ile avukatlarının söz konusu dosyaları görmelerine izin verilmediğini bildirdi.

İdari hapis cezası ile işgal zindanlarında tutulan ve cezaları uzatılan esirlerin dağılımı hakkında da bilgi veren Esir Kulübü, 13'ünün El-Halil'den, 6'sının Ramallah'tan, 5'inin Cenin'den, 2'sinin Beytlahim'den, 2'sinin Kalkiliya'dan, 1'inin Tulkerem'den ve 1'inin de Nablus'tan olduğunu açıkladı.

fiem

Yorumlar