Hamas'tan BM Genel Sekreteri'ne Utanç Listesi Tepkisi

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un İsrail'in adını çocuk haklarını ihlal edenlerin bulunduğu ve "utanç listesi" olarak anılan listeden silmesi Filistinliler arasında tepkilere yol açtı.  

Görüntülenme: 1233 Tarih: 10 Haziran 2015 05:48
Hamas'tan BM Genel Sekreteri'ne Utanç Listesi Tepkisi

Ebu Müslim ailesi, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı savaşta üç çocuğunu kaybetti. 16 yaşındaki Muhammed, 14 yaşındaki Velâ ve 11 yaşındaki Ahmed büyüyüp toplumda yerlerini almayı hayal ederlerken, ablaları Nesme'nin de ifade ettiği gibi, işgal ordusu tarafından hayalleri daha beşiğindeyken katledildi.

Bir yandan göz yaşlarını silerken diğer yandan Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan Nesme, "İşgal ordusunun attığı füze kardeşlerimi ansızın yakaladığında Muhammed ve Ahmed babamın yatağında uyuyorlardı. Velâ ise odada saçlarını tarıyordu" dedi.

Kardeşlerinin hikayesini yazmak için iletişim okuyan Nesme, kardeşlerinin hiçbirinin direnişçi olmadığını ve herhangi bir gruba üye olmadıklarını belirterek, "Niçin öldürüldüler?" diye sordu.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) da Ban Ki-mun'un işgal rejimini "utanç listesi"ne dahil etmemesini kınadı. BM Genel Sekreteri'nin tavrının kabul edilemez olduğunu ifade eden Hamas, bugün (9 Haziran Salı) yayınladığı bildiride, işgal rejiminin "utanç listesi"ne alınmamasının çocuk haklarını ihlal edenlere verilmiş bir ödül olduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar