Kudüs'te Eğitim Sistemi Siyonistlerin Tehtidi Altında

Filistinli eğitim uzmanları, işgal rejiminin Kudüs'te eğitimi İsraillileştirmeye çalıştığına dikkat çekerek, Filistinli öğrencilerin okuduğu okullardaki eğitim sisteminin mutlaka iyileştirilmesi gerektiğini bildirdi.  

Görüntülenme: 1503 Tarih: 10 Haziran 2015 15:59
Kudüs'te Eğitim Sistemi Siyonistlerin Tehtidi Altında

Kudüs'teki Filistinlilerin Hakları İçin Sivil Koalisyon ile Uluslararası Çocuk Haklarını Savunma Hareketi, dün Kudüs'te, "Öğrencilerin öncelikleri ve bekleyen tehditler arasında Kudüs'te eğitim" konulu bir panel düzenledi.

Panelin ilk oturumunda Kudüs'teki eğitimin durumuyla ilgili bir araştırma sunan Yahya Hicazi, eğitimi bekleyen tehditler ve muhtemel senaryolar hakkında konuşurken, Halid Ebu Asabe ise Siyonist eğitim sistemi hakkında bilgi verdi. Üçüncü konuşmacı Semir Cibril de konuşmasında Kudüs'teki eğitim konusunda Filistin Yönetimi'ne düşen göreve değindi. Panelin ikinci oturumda ise uzmanlar veliler ile öğrenci konseylerinin eğitim sistemindeki rolü üzerinde durdu.

Panelin ardından uzmanlar eğitim sistemi için uygun bir stratejinin belirlenmesi ve öğrencilerin seviyelerinin yükseltilmesi için ailelerle işbirliği başta olmak üzere bir dizi tavsiyede bulundu.

fiem

Yorumlar