Cenin'de Çıkan Çatışmada Hamaslı Bir Genç Şehid Oldu

İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyelerinden İzzeddin Velid Beni Ğurra isimli genç bu sabah (10 Haziran Çarşamba) erken saatlerde Batı Yaka'nın Cenin Mülteci Kampı'nda işgal güçleriyle yaşanan çatışma sırasında şehit oldu.  

Görüntülenme: 1097 Tarih: 10 Haziran 2015 10:36
Cenin'de Çıkan Çatışmada Hamaslı Bir Genç Şehid Oldu

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Filistinli gençlerle kampa baskın düzenleyen işgal güçleri arasında yaşanan çatışmalar sırasında işgal askerleri sabah namazını kıldıktan sonra camiden çıkmakta olan 23 yaşındaki İzzeddin Velid Beni Ğurra'ya doğrudan ateş açtı. Göğsüne birkaç kurşun isabet eden Filistinli gencin kısa süre sonra şehit olduğu ifade edildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin kampa düzenledikleri baskının on dakikayı geçmediğini ve bunun da baskının hedefinin İzzeddin Velid Beni Ğurra'yı şehit etmek olduğunu gösterdiğini söyledi.

Şehit gencin cesedinin Cenin'deki Halil Süleyman Hastanesi morguna kaldırıldığı ve bugün toprağa verilmesinin beklendiği kaydedildi.

Kamp sakinleri, İzzeddin Velid Beni Ğurra'nın işgal güçlerince arananlardan olmadığını fakat şehadeti arzu eden bir genç olduğunu bildirdi.

Hamas Hareketi de yayınladığı mesajda, Filistinlileri şehit gencin bugün yapılacak cenaze törenine katılmaya davet etti.

fiem

Yorumlar