Heniyye'den Şehit Ailesine Telefon

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı ve eski Başbakan İsmail Heniyye, Batı Yaka’da işgal güçleri tarafından şehit edilen Filistin şehitlerinin kanının boşa gitmeyeceğini belirterek, Kudüs ve özgürlük yolunda yol almayı da sürdüreceklerini söyledi.  

Görüntülenme: 1290 Tarih: 12 Haziran 2015 02:07
Heniyye'den Şehit Ailesine Telefon

Dün akşam, şehit İzzeddin Beni Ğurre’nin ailesine telefon açan Hamas lideri Heniyye şehidin babasına “kanınız kanımız, şehitleriniz bizim şehitlerimizdir” dedi.

Diğer taraftan, Gazze şehrinde Özgürlerin Vefası anlaşmasıyla serbest bırakıldıktan sonra vefat eden ve Filistinli esirlerin piri sayılan Sami Yunus için kurulan taziye evini ziyaret eden Heniyye, işgal zindanlarında 28 yıl kalan şehit Yunus’un cihad dolu hayatından örnekler vererek, şehidin birçok sıkıntıyı göğüslediğini ifade etti.

Özgürlerin Vefası esir takası anlaşmasıyla serbest kalan Sami Yunus uzun süredir boğuştuğu hastalığa yenik düşüp şehit olurken, Beni Ğurre ise dün sabah işgal güçlerinin Batı Yaka’nın Cenin Mülteci Kampında açtıkları ateş sonucu şehit olmuştu.

fiem

Yorumlar