Halkın Suriye'den Göçe Zorlanması Bir İsrail Projesidir

Her seferinde farklı bir grubun zulmüne maruz kalan Suriyeli halk, bu sefer de sınır bölgesini kontrolüne alan PYD ve koalisyon güçlerinin zulmüne maruz kaldı. Yaşanan çatışmaları değerlendiren halk, PYD'nin koalisyon eşliğinde kendilerini bölgeden göçe zorlamasının bir israil projesi olduğunu söylüyor.  

Görüntülenme: 1062 Tarih: 15 Haziran 2015 01:38
Halkın Suriye'den Göçe Zorlanması Bir İsrail Projesidir

Suriye'de uzun süredir yaşanan çatışmaların en çok zarar gören mazlum Suriye halkı, bir taraftan koalisyon uçaklarının bir taraftan da PYD güçlerinin saldırılarından kaçarak yine Türkiye sınırına dayandı.

Dünya güçlerinin Suriye üzerindeki iktidar mücadelesinin kurbanı olan Suriye halkı, yaşanan çatışmaların sona ermesini istese de, bölge üzerinde yapılan hesapların oluşması için her gün yeni bir savaş çıkartılıyor.

Daha düne kadar IŞİD'in Kobani bölgesine saldırması sonucu yüzbinlerce insanı topraklarından olmuşken, bugün de PYD'nin Talebyad'da saldırmasıyla, yine binlerce insan  mağdur oldu.

Her seferinde farklı bir grubun zulmüne maruz kaldıklarını belirten Suriyeli halk, bu sefer de sınır bölgesini kontrolüne alan PYD güçlerinin zulmüne maruz kaldıklarını söyledi.

Yaşadıklarını İlke Haber Ajansı muhabirlerine anlatan Suriyeli halk, şu an devam eden çatışmaların israil'in bölge üzerinde yürüttüğü bir projesi olduğunu söyledi.

ilkha

Yorumlar